Halvin laina

Halvin laina löytyy vertailemalla

Jokainen joka tarvitsee lainaa, haluaa saada sen varmasti mahdollisimman edullisesti.

Mistä tietää mikä on edullisin laina?

Ainoa keino selvittää asia, on saada vertailtavakseen mahdollisimman monta lainatarjousta saman suuruisella lainasumma ja maksuajalla.

Monen lainatarjouksen yhtäaikainen vertailu tarjoaa varmuudella hakijalle edullisimman lainan.

Lainavertailu on kaiken lisäksi nykyteknologian ansioista hyvin nopeaa ja sujuvaa.

LainaaJokaiselle.fi palvelun kautta asiakkaalle annettaan mahdollisuus kilpailuttaa laina jopa 25 eri lainantarjoajan välillä.

Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, että hakijan tulisi täyttää 25 eri lainahakemusta, vaan lainan kilpailuttaminen kaikkien tahojen välillä tapahtuu täyttämällä vain yksi lainahakemus.

LainaaJokaiselle.fi tehtävä on välittää hakemus asiakkaan puolesta jokaiselle 25:lle pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi siinä hetkessä, kun hakija lähettää hakemuksen.

Kun hakija on saanut vertailtavakseen lainatarjouksen, jotka hänelle pystytään hänen ehtojen mukaisesti välittämään, hän saa rauhassa tutustua tarjouksiin.

Halvin laina löytyy usein hetkessä pienen vertailun jälkeen.

Lainatarjouksista näkee nopeasti mikä tarjouksista on edullinen laina ja asiakkaan lainatarpeeseen sopiva.

Lue lisää halvimman lainan etsimisestä Vertaalainaa.fi:n halvin laina -sivulta.

 

Mitä lainavertailussa tulee ottaa huomioon?

Lainatarjouksia vertailtaessa tulee ottaa huomioon muun muassa lainan todellinen vuosikorko ja muut lainan kulut. Näiden lisäksi on hyvä huomioida lainan muut ominaisuudet, kuten onko lainaan mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaata. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut yhteensä, joten mitä pienemmästä vuosikorosta on kyse, sen edullisempi on laina.

Koska lainahakemus on kilpailutettu monen eri lainanmyöntäjän välillä, ei erot kalliimman ja halvimman lainan kesken ole suuret. Voidaan jopa puhua vain muutaman prosentin erosta. Laina-ajat ovat kuitenkin usein muutamasta vuodesta jopa 15 vuoteen, on parinkin prosenttiyksikön ero merkittävä rahallisesti.

Jos lainatarjoukset ovat hyvin samantyyppiset, vertaa seuraavaksi lainan muita ominaisuuksia. Saako lainaan tarvittaessa maksu- tai lyhennysvapaata? Kuinka pitkä maksuaika lainassa on? Tarvitseeko lainaan vakuuksia tai takausta? Näitä asioita on hyvä pohtia ja valita sellainen laina, joka tuntuu omaan tilanteeseen parhaimmalta.

Halvin laina ei välttämättä aina ole se paras ratkaisu, jos lainassa on jotain muuta sellaista, joka ei sovi taloudelliseen tilanteeseesi tai käyttötarkoitukseen mihin sitä haet.

Lue tarkemmin lainan lyhennystavoista OP:n sivuilta

 

Syksyn lakimuutos muutti lainamarkkinoita

Nykyään halvin laina löytyy paljon paremmin, kun enemmin. Tähän muutoksen toi syksyllä 2019 voimaan astunut vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Uudistuksen myötä lainan nimellinen vuosikorko tulee olla korkeintaan 20 % ja lainan muut lisäkulut maksimissaan 150 euroa. Uuden lain myötä kuluttaja saa lainaa edullisemmin kuin aikaisemmin.

Tässä esimerkki miten lakiuudistus vaikutti lainan korkoon ja kuluihin:

Lainaesimerkki ennen lakimuutosta:

  • Myönnetty laina on 3000 euroa
  • Laina-aika on 1 vuotta
  • Lainan nimellinen vuosikorko on 71,88 %
  • Lainan todellinen vuosikorko on tällöin 138,45 %
  • Lainansaaja maksaa lainaa takaisin koko laina-aikana yhteensä 4656,47 euroa

Lainaesimerkki lakimuutoksen jälkeen samantyyppiselle lainalle:

  • Myönnetty laina on 3000 euroa
  • Laina-aika on 1 vuotta
  • Lainan nimellinen vuosikorko on 6,9 %
  • Lainan todellinen vuosikorko on 11,67 %
  • Lainansaaja maksaa lainaa takaisin koko laina-aikana yhteensä 3183,30 euroa

Ero lakimuutoksen jälkeen on jopa 1473,17 euroa.

Yllä olevat lainaesimerkit on laskettu Lainalaskuri.fi laskurin avulla. Lainalaskurin antamat laskelmat ovat aina suuntaa antavia.

Tarkan arvion miten lainasumma, laina-aika sekä taloudelliset tietosi vaikuttavat lainan korkoon ja kuluihin saat pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset LainaaJokaiselle.fi etusivun lainahakemuksella.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.