Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa ilman luottotietoja – onko se mahdollista?

Etsitkö lainaa ilman luottotietoja? Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa varsinkin netistä haettavien vakuudettomien lainojen saantia. Vakuudettomissa lainoissa lähes aina vaaditaan puhtaita luottotietoja.

Lainaa luottotiedottomalle on kuitenkin mahdollista, mutta se voi vaatia hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

Netin kautta lainaa myöntävät lainantarjoajat käyttävät usein automaattista luottotietojen tarkistusta, joka johtaa automaattiseen hakemuksen hylkäämiseen.

Kerromme tällä sivulla miten ilman luottotietoja voi löytyä sopivaa lainaa.

 


Lainaa ilman luottotietoja?

Perinteisen pikavipin hakeminen on lähes mahdotonta ilman luottotietoja. Tämä johtuu lainantarjoajien automaattisesta luottotietojen tarkistuksesta, joka hylkää hakemuksen automaattisesti jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Lainantarjoajat pitävät maksuhäiriömerkintää liian suurena riskinä, eivätkä siksi uskalla myöntää lainaa ilman luottotietoja.

Kannattaa kuitenkin muistaa ettei maksuhäiriömerkintä pysy kuluttajalla ikuisesti. Merkintöjä on erilaisia, mutta yleensä maksuhäiriömerkintä poistuu 2-4 vuoden aikana.

Luottotietojen menetys johtuu siitä, että laskut on jääneet maksamatta, huolimatta useista muistutuksista ja perinnästä.

On kuitenkin tilanteita, joissa luottotietojen menetys ei ole kuluttajan omaa syytä, vaan johtuu muusta elämäntilanteesta. Näitä voivat olla tulojen äkillinen menettäminen esimerkiksi sairastumisen myötä.

Luottotiedot palautuvat aina ajan kuluessa, kunhan saa jatkossa hoidettua omat raha-asiansa moitteettomasti ja laskut maksettua ajallaan.

On selvää, että lainaa ilman luottotietoja voi olla vaikea saada. Mutta se ei välttämättä kuitenkaan ole mahdotonta.

Vaihtoehtoja on esimerkiksi yksitysiltä lainaamisessa tai pankkilainassa.

Pankki voi myöntää lainaa luottotiedottomalla, jos tällä on osoittaa todisteet siitä, että aiemmat velat on maksettu kokonaisuudessaan pois. Pankki vaatii todennäköisesti myös vakuuksia tai takaajia uudelle lainalle. Myös hakijan nykyinen taloudellinen tilanne ja maksukyky varmistetaan huolellisesti.


Järjestelylaina luottotiedottomalle

Mikäli sinulla on useampia pieniä lainoja, joita maksat kuukausittain, voi lainojen yhdistäminen olla järkevää.

Yhdistelylaina luottotiedottomalle voi olla mahdollista siinä tilanteessa, kun laina haetaan yhdessä esimerkiksi puolison kanssa, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää.

Velkojen järjestelyyn kannattaa tarvittaessa kysyä apua myös oman kaupungin velkaneuvojilta tai muilta talouden ammattilaisilta. Takuusäätiö auttaa myös velkaantuneita omien lainojen järjestämisessä.

Esimerkiksi Takuusäätiön kautta haettu edullinen yhdistelylaina voi auttaa alentamaan lainojen korkoja ja kuluja ja näin ollen parantamaan omaa talouden hallintaa.

Kannattaa aina miettiä uuden lainan hakeminen kuitenkin tarkkaan ja kysyä apua asiantuntijoilta, mikäli itse ei ole täysin varma, kannattaako lainojen yhdistäminen.

 


Vakuudellinen laina ilman luottotietoja

Kuten aiemmin puhuimme, on vakuudettomien lainojen hakeminen ilman luottotietoja lähes mahdotonta.

Lähes kaikki lainantarjoajat tarkistavat hakijan luottotiedot automaattisesti, eikä näin ollen lainan hakeminen ilman luottotietoja onnistu.

Luottotiedottoman voi kuitenkin olla mahdollista saada vakuudellista lainaa esimerkiksi omasta pankista.

Koska pankkissa pääsee neuvottelemaan lainasta, on siinä helpompi puhua myös siitä, mistä maksuhäiriömerkintä johtuu.

Jos merkintä on esimerkiksi tullut pienestä velasta ja on jo vuoden tai kaksi vanha, voi lainan saaminen olla helpompaa. Usein näille lainoille kuitenkin vaaditaan takaaja tai vakuuksia.

Vakuutena voi toimia esimerkiksi oma asunto, mökki tai auto. Mikäli vakuuksia ei ole saatavilla, voi ne joissain tapauksissa korvata henkilötakaajalla.

 


Paranna omaa talouden hallintaa

Luottotiedottoman on tärkeää miettiä omaa talouden hallintaa, ennen lainan hakemista. Uuden lainan hakemisen tulisi olla aina viimeinen vaihtoehto.

Tätä ennen kannattaa miettiä, voisitko säästää rahaa muista asiosta. Erilaiset sopimukset on hyvä kilpailuttaa tietyin aikavälein, jolloin niistä voi kertyä mukavasti säästöjä. Tälläisia asioita ovat esimerkiksi vakuutukset, sähkösopimukset, puhelin-ja nettiliittymät.

Kannattaa kilpailuttaa kaikki minkä voi kilpailuttaa ja karsia kaikki turhat menoja aiheuttavat asiat.

Tämä auttaa myös mahdollisen lainan saannissa, kun sinulle on osoittaa että sinulla jää myös rahaa säästöön kuukausittain, jolloin pankki suuremmalla todennäköisyydellä voi myöntää sinulle lainaa ilman luottotietoja.