Pikavippien yhdistäminen

Pikavippien yhdistäminen

Pikavippien yhdistäminen auttaa pienentämään lainojen kuluja

Onko sinulle kertynyt useita pieniä lainoja, joista nyt joudut joka kuukausi maksamaan päällekkäisiä korkoja ja kuluja.

Suosittelemme harkitsemaan pikavippien ja muiden lainojen  yhdistämistä, eli yhden suuremman lainan hakemista, jolla maksat kaikki aikaisemmat pienet pikavipit pois.

Tällä pääset eroon päällekkäisistä koroista ja kuluista, sekä saat suurella todennäköisyydellä pienennettyä lainasi korkoa.

Usein pienissä lainoissa on huomattavan suuret korot, kun taas suuremmissa kulutusluotoissa korko voi olla huomattavasi kohtuullisemmalla tasolla.

Monen kohdalla maksuongelmat alkavat siitä, kun huomaamatta kertyy useampia lainoja, joista kertyykin yhdessä kuukausittain suuri summa maksettavaksi.

Kun taas hoidat vain yhtä suurempaa lainaa, saat kuukausieränkin madallettua paljon sopivammalle tasolle.

Lue myös: Lainojen yhdistäminen

 

Pikavippien yhdistäminen käytännössä

Aivan ensimmäisenä sinun tulee laskea kaikki aikaisemmat lainasi yhteen. Näet useimmiten jäljellä olevan lainan määrän saamistasi laskuista tai kirjautumalla lainantarjoajan verkkopalveluun. Voit myös kysyä asiaa lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

On tärkeää että saat uudella lainalla maksettua varmasti kaikki aikaisemmat lainat kokonaisuudessaan pois. 

Voit halutessasi liittää lainojen lisäksi myös mahdolliset luottokortit tai muut osamaksut. Mitä useammat maksut saat yhdistettyä, sitä suuremman hyödyn lainojen yhdistäminen tuo.

Kun lainojesi kokonaismäärä on selvillä, on vuorossa uuden yhdistelylainan hakeminen. Uusi laina kannattaa aina kilpailuttaa huolellisesti, jotta löydät edullisimman lainavaihtoehdon.

Lainojen kokonaiskustannuksissa voi olla suuria eroja, joten on tärkeää käyttää aikaa lainavertailuun. Muussa tapauksessa voit vahingossa tulla ottaneeksi turhan kalliin lainan.

Aloita yhdistelylainan hakeminen täyttämällä lainahakemus palvelussamme. Kilpailutamme sen yli 20:llä pankilla ja muulla suositulla lainantarjoajalla. Alustavan lainapäätöksen saat muutamissa minuuteissa.

Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen saat pian useita lainatarjouksia eri lainantarjoajilta. Vertaile saamiasi tarjouksia kaikessa rauhassa. Tutustu tarjouksissa lainojen todelliseen vuosikorkoon ja muihin ehtoihin.

Kun löydät halvimman lainan, voit allekirjoittaa lainasopimuksen lainantarjoajan ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen laina siirretään pian tilillesi.

Lainan saatuasi, maksa sillä heti kaikki aikaisemmat lainasi pois, jotta niille ei ehdi kertyä enää turhia korkoja ja kuluja. Näin sinulle jää yksi edullinen laina hoidettavaksi ja talouden hallintakin helpottuu huomattavasti.

 

Lainojen korot ja kulut laskivat

Mikäli sinulla on ennen vuoden 2019 syyskuuta haettuja pikavippejä tai muita lainoja, nyt on oikea aika yhdistää ne yhdeksi edullisemmaksi kulutusluotoksi.

Ennen tuota vuoden 2019 syyskuuta, vain alle 2000 euron lainoissa oli voimassa oleva korkokatto, joka sääti maksimikoron 50 prosenttiin. Yli 2000 euron lainoissa korkokattoa ei ollut lainkaan, joka tarkoitti että niissä saattoi olla jopa satojen prosenttien todelliset vuosikorot.

Nyt uusi korkokatto on asetettu koskemaan kaikkia lainoja riippumatta niiden suuruudesta. Uuden lain myötä lainan korko saa olla maksimissaan 20 prosenttia. Eli alle 2000 euron lainoissa korko saattoi tippui 30 prosenttia, kun taas yli 2000 euron lainoissa korko saattoi tippua satoja prosentteja.

Myös muita uusien lainojen kuluja rajoitettiin siten, etteivät ne saa ylittää 150 euroa vuodessa. Näihin kuluihin lasketaan esimerkiksi avausmaksu, laskutuspalkkio, nostopalkkio ja niin edelleen.

Mikäli nyt siis maksat vielä kalliita pikavippejä, niin on aika tehdä pikavippien yhdistäminen ja päästä eroon korkeista koroista ja kuluista.

Eli vielä muistutuksena: Vaikka laki muuttui, ei se muuta ennen sitä haettujen lainojen korkoja tai kuluja, vaan sinun on nyt haettava uusi laina, jolla maksat aikaisemmat lainat pois.

Lue myös Hallituksen esitys HE 53/2020 vp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.